« terug naar korfbal

Groen Geel met lege handen terug uit Wageningen

11-02-2018 - Door: Een medewerker

Groen Geel - foto Peter Seijmour.De zekerheid dat een plaats in de Play Off is gewaarborgd heeft voor de beide teams die dat stempel met plezier behaalden niet zalvend gewerkt. AWDTV verloor in eigen huis van Rohda (11-19)waar Groen Geel op bezoek bij Wageningen eveneens een nederlaag (31-29) kreeg te verwerken.

Voor de Wormers was waarschijnlijk de wedstrijd van het tweede achttal belangrijker. Dat team had zaterdag haar eerste kans om kampioen te worden. In de Reserve Overgangsklasse B moest Groen Geel het opnemen tegen TOP 4, de nummer 2 op de ranglijst. De Groengelen gingen vol vertrouwen richting Sassenheim. Zij stonden al 4 punten los. Met nog drie wedstrijden te gaan betekende dat een kampioenschap wanneer er gewonnen zou worden. Die opdracht werd keurig volbracht. Met een 14-25 zege kon in feeststemming de reis naar huis worden aanvaard.

Groen Geel kwam in Wageningen aan waar men eerder verheugd was te kunnen mededelen dat voor het nieuwe seizoen de trainersstaf van het de selectie van KV Wageningen rond is: Erik van Brenk verlengt zoals verwacht na één jaar zijn contract. De samenwerking verloopt van beide kanten naar tevredenheid en de ingezette lijn ziet een ieder graag voortgezet.

Bij dezelfde club onthulde men de naam ‘Sportcomplex Het Binnenveld’. Dat is de nieuwe naam van de sporthal en kunstgrasvelden aan de Marijkeweg in Wageningen. Vanaf komende zomer is KV Wageningen de hoofdbespeler, maar zijn ook jeu-de-boulers, (beach)volleyballers, scholen en andere sporters welkom.

Eerder in het seizoen bleken de korfballers van KV Wageningen niet bij machte de jonge ploeg van Groen Geel tot stoppen te brengen. Na eerdere overwinningen op de koplopers SCO en AW.DTV was de koploper uit Wormer toen duidelijk een maatje te groot. Na de alles zeggende ruststand van 22-11 werd het uiteindelijk 29-17.

In Wageningen leek diezelfde koploper nog net voor het einde van de partij richting een gelijkspel te spelen toen in de slotfase Elise Al (31-28) en Kevin Dik (31-29) tot scoren kwamen. De resterende tijd was echter te kort.

Doelpunten Groen Geel: Kevin Dik (8), Carlo de vries (8), Lisanne de bruijn (5), Terrenc Griemink (2),, Martin Coevert (2), Marieke Duijneveld (2), Nanda Conijn (1) en Ivar Karsters (1).

Resterend programma richting Play Off wedstrijden:
17 februari Groen Geel 1 -Tweemaal Zes
3 maart AW/DTV -1Groen Geel 1

Sociaal:
Open splash