« terug naar korfbal

‘Koogers’ bespelen Fortuna op juiste wijze

28-01-2018 - Door: Een medewerker

KZ- foto Peter SeijmourNa de redelijke nederlaag bij PKC (waar door KZ/Hiltex flink gescoord werd) was het natuurlijk de grote vraag hoe de selectie van coach Wim Bakker de week was doorgekomen. Want echt rustig bleef het niet in en rond het Topsportcentrum De Koog. Desondanks kon er een belangrijke 24-19 zege geboekt worden tegen de nummer 4 in de korfbal League Fortuna /Delta Logistiek.

In dit geval vooral in het deel van de dames. Daar waren incidenten te melden met ongetwijfeld gevolgen op de langere termijn. Het uiterst plotselinge vertrek van Naomi Zuidweg verraste iedereen bij de club. Overigens ligt de oorzaak niet binnen KZ. Naomi is door persoonlijke omstandigheden noodgedwongen terug verhuisd naar het ouderlijk huis. Dat staat echter in de buurt Middelburg. Dat maakt haar rit over pakweg 180 km heen en ook weer terug, dwars door de Randstad met files etc geen benijdenswaardige klus. Het valt zo vinden de ‘Koogers’ Naomi dan ook niet aan te rekenen dat ze dat wat ver vindt.

Ook de blessure van Sanne Pasma opgelopen in Papendrecht is vervelend. Het hoofdprobleem is een afgescheurde voorste kruisband en daar komt een scheurtje in de mediale band - dus de binnenband van de knie - bij. Dat laatste herstelt vanzelf wel met wat oefening, maar het is wel de oorzaak dat Sanne niet nu meteen geopereerd kan worden, want dan zou het haar belemmeren bij de oefeningen, die straks na de kruisband-operatie op 27 februari gedaan moeten worden.

Met het oog op komend seizoen lijkt mede daardoor de dameskeuze steeds beperkter te worden en heeft het er alle schijn van dat trainer Wim Bakker de transfermarkt op zal moeten gaan.

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van korfbalgoeroe Adri Zwaanswijk afgelopen week op 88 jarige leeftijd was het meteen KZ dat het spel energiek op pakte. Richting de pauze was telkens sprake van een voorsprong. Soms met twee, dan weer met drie goals verschil. Bij rust zelfs vier – psychologisch van groot belang - verschil (13-9). De gehele eerste helft bleef opvallend genoeg één van de Fortuna vedetten, Marcel Segaar, op de bank zitten.

Dat zijn inbreng van belang kan zijn werd al snel duidelijk. Navijf minuten spelen werd hij ingebracht. Zijn eerste drie schoten op de mand waren meteen raak. Toch bleek ook Segaar gewoon een mens. Met nog elf minuten te spelen miste hij een strafworp.

Ook in het tweede deel van de geen moment vervelende partij bleef KZ/Hiltex aan de goede kant van de score. Het verschil was regelmatig vier doelpunten en juist in de fase waarin de knock out uitgedeeld kon worden slonk de voorsprong tot twee goals. In de slotfase toonde Alwin Out (topscorer van de week) zijn kwaliteiten. Twee keer achtereen schoot hij met scherp toen ook Jordi Pasma nog eens scoorde kon de Koogse aanhang in het Topsportcentrum De Koog ouderwets juichen. De 24-19 was daar een prima voedingsbodem voor.

Doelpunten KZ/Hiltex: Stijn van der Vegt (3), Alwin Out (6), Joost Hofman (2), Jordi Pasma (5), Esther Cordus (1), Anna kriek (3), Rosemarie Roozenbeek (3) en Marjolein Schenk (1).

Sociaal:
Open splash