« terug naar korfbal

Groen Geel naar nipte zege bij Rohda

28-01-2018 - Door: Peter Seymour

Groen Geel - foto Peter SeijmourIn de week voorafgaand aan het Amsterdamse avontuur keek Groen Geels topschutter Kevin Dik al even vooruit. ‘De wedstrijd tegen Rohda is nu in ieder geval het belangrijkste. Zij hebben een goed schietende ploeg. Wij zullen vanaf het begin ons percentage moeten halen, anders wordt het lastig. Als ik een voorspelling moet doen zeg ik dat we met 22-27 gaan winnen.’

De wedstrijd opende op zijn Amsterdams. Meteen veel druk en dat leidde tot de voorsprong. Groen Geel moest zich even nestelen o leek het, maar de geelzwarten boden daar de ruimte niet voor. Het was de voormalig Groen Geel jeugdspeelsters Silvana van Hulsen die de score opende.

Die voorsprong wist Rohda met regelmaat uit te bouwen. De Wormers kwamen twee keer dichterbij (5-4 en 10-8) maar keken bij rust toch tegen een 14-10 achterstand aan.

Het verschil moest derhalve in het tweede bedrijf goed gemaakt worden door de ploeg van trainer Dico Dik. Aanvankelijk wilde dat qua score niet lukken. Op het moment dat er 17-16 op het bord stond voelde de Groen Gelers dat het moment steeds dichterbij kwam. Kevin Dik schoot zijn ploeg voor het eerst op voorsprong (18-19).

De Amsterdammers kwamen toch weer even terug (20-19) en cruciaal was het missen van een strafworp door Silvana van Hulsen bij een 20-20 stand. Vanaf dat moment nam Groen Geel het initiatief definitief over en kon de wedstrijd uitspelen richting een nipte 23-24 winst.

Zaterdag 3 februari komt het Harderwijkse Unitas/Perspectief naar Wormer. Zij haalden uit 10 wedstrijden tot nu toe 8 punten.

Doelpunten Groen Geel: Nanda Conijn (1), Elise Al (2), Lisanne de Bruijn (2), Carlo de Vries (10), Kevin Dik (7) en Terrenc Griemink (2).

Sociaal:
Open splash