« terug naar korfbal

Groen Geel slaat aanval af

21-01-2018 - Door: Een medewerker

Afstandsschot - foto aangeleverd.Gaande de competitie in de Hoofdklasse ontdekken meer en meer teams hoe het jeugdige Groen Geel te moeten aanpakken. Ook de tegenstander van zaterdag, het Friese SCO, volgde het voorbeeld van eerder AWDTV. Van de noorderlingen was bekend dat zij het fysieke duel niet schuwen.

Vooraf werd SCO betiteld als een van de mogelijke play-off kandidaten in deze competitie. Met de wetenschap dat Groen Geel afgelopen zaterdag een matige eerste helft speelde tegen NIC en een enerverende tweede bedrijf presenteerde was de moed volop aanwezig.

De opstellingen van beide ploegen:
Verdediging SCO: Iris Hulzebosch, Annick Koning, Menno de Vries, Melvin Frieswijk.
Aanval SCO: Anouk Hoekstra, Kim van Dalen, Henk Jan Bakker, Julian Frieswijk.

Verdediging Groen Geel: Nanda Conijn, Marieke Duineveld, Carlo de Vries, Martin Coevert.
Aanval Groen Geel: Annabel Commandeur, Lisanne de Bruin, Kevin Dik, Terrenc Griemink.

Op zoek naar een vrije medespeler - foto aangeleverd.De start was niet optimaal. Twee strafworpen werden aan Wormer zijde gemist. Het derde schot was echter wel raak, maar in het veld was al duidelijk dat de Friezen uit Oldeholtpade niet de lange reis hadden gemaakt om zich als willig slachtvee van de vloer te laten spelen.

De stand bleef behoorlijk in balans en lukte het geen der teams echt afstand te realiseren. Bij het rustsignaal van arbiter Peter de Boer, die zes strafworpen gaf, stond er op het scorebord een 13-12 voorsprong voor de thuisploeg. Nog niet echt geruststellend.

Na de break komen de noordelingen meteen weer langszij en is het duidelijk dat er dieper gegaan zal moeten worden dan vooraf wellicht bedacht. De Groen Gele dames hebben het moeilijk. Daarbij blijkt het tegenspel van SDO steeds fysieker te worden. Langs de lijn is het coach Aegle Frieswijk die zeer emotioneel aan het coachen is. In het veld wil het niet echt vriendelijk worden. Menno de Vries knijpt één van zijn Groen Gele tegenstanders al dan niet vriendschappelijk in de nek hetgeen hem op een gele kaart komt te staan. Dat krijgt veel bijval vanaf de goed gevulde tribunes.

Halverwege de tweede helft begint de thuisploeg makkelijker te spelen en verschijnt er af en toe een voorsprong van op het scorebord. Pas vanaf de 24-21 van Elise Al krijgt Groen Geel het heft stevig in handen en loopt uit naar een uiteindelijke 28-24 winst.

Doelpuntenmakers Groen Geel: Marieke Duineveld (1), Nanda Conijn (2), Lisanne de Bruijn (1), Annabel Commandeur (1), Elise Al (1), Kevin Dik (9), Martin Coevert (1), Terrenc Griemink (4) en Carlo de Vries (8).

Sociaal:
Open splash