« terug naar korfbal

Groen Geel hervat winnende ritme

14-01-2018 - Door: Een medewerker

Groen Geel - foto Peter SeijmourNa de verloren kraker in eigen hal (AWDTV wist met 20-22 te winnen) mocht Groen Geel zaterdagavond in Groningen tegen rode lantaarndrager Nic weer werken aan versteviging van het moreel én puntentotaal. Die missie mag als gelukt beschouwd worden na de 23-30 overwinning.

De Groningers wisten in 2017 nog geen punt te behalen, maar Nic./John Schokker Makelaardij begon 2018 sterk met een zwaarbevochten overwinning op Unitas/Perspectief. In een wedstrijd die tot de allerlaatste seconde spannend bleef wist men met nog twintig seconden te spelen de 24-23 te scoren. In datzelfde Groningen steeg de stemming nog verder door de kortstondige terugkeer van Ricky Wu. Typisch een moment én speler om voor op te passen.

Een lange rit moeten rijden is alleen leuk als je dat doet met de twee winstpunten in de tas op de terugweg. Groen Geel heeft dat ervaren. Rijdend over bijvoorbeeld de A7 doe je over de 202 kilometer in het gunstigste geval 1 u. 59 min.

In het eerste bedrijf wisten de Wormers de reis nog niet uit het lijf te spelen. In de pauze leidde de thuisploeg immers met 12-10. Na de pauze was het bij Groen Geel duidelijk anders. Dat vertaalde zich in een gunstige ontwikkeling qua stand. Na vijf minuten spelen kwam voor het team van trainer Dico Dik de balans terug in de strijd (14-14).

Langzamerhand tekende zich de zege af. Met nog ruim tien minuten te gaan was daar de eerste voorsprong (18-20) waarna het verschil rap toenam.. In de slotfase mistte Groen Geel bij een stand van 18-23 zelfs nog een strafworp.

Uiteindelijk bepaalde de bezoekers de eindstand op 23-30. Helaas voor de Wormers wist ook de concurrentie te winnen. Na een mooie slotfase won AW.DTV met 31-27 van Unitas. Dat maakt dat beide teams gedeeld koploper blijven.

Sociaal:
Open splash