« terug naar korfbal

Groen Geel versus AW/DTV: alles in de strijd gooien

07-01-2018 - Door: Een medewerker

Op zoek naar een vrije medespeler - foto Peter Seijmour.Een treffen tussen aanstormend- en geroutineerd talent. Dat gold als motto voor de strijd tussen de nummers 1 en 2 in de korfbal Hoofdklasse zaterdagavond in de overvolle Groen Geel hal. De thuisclub kon een flinke stap richting titel zetten door AW/DTV te verslaan.

De actuele stand bij aanvang (Groen Geel was koploper) noopte de fusieclub uit Amsterdam er extra tegenaan te gaan. Vorig seizoen degradeerde men nog uit de Korfballeague en nu is het team van trainer Edwin Bouman vol plannen die terugval in één seizoen goed te maken. In dat team ook Deniece Derlagen (30) die afgelopen zomer overkwam van het Zaandamse ZKV.

In dekking aangespeeld - foto Peter Seijmour.Jong Oranje international Kevin Dik opende de wedstrijd met zijn eerste score. In de persoon van Céderic Pardieck kende de Amsterdammers niet alleen hun topschutter van deze wedstrijd (zes goals) maar ook was hij de man die aangaf hoe de jonge Groen Gelers uit hun spel te halen. Zijn teamgenoten volgden dat voorbeeld vol overtuiging.

Met nog een kwartier te spelen in het eerste deel nam AWDTV het initiatief stevig in handen en leken de Wormers onder indruk van haar tegenstander. Met een laatste krachtsinspanning wist Groen Geel toch nog voor de pauze langszij te komen. Carlo de Vries werd eerst stevig tegen de grond gewerkt alvorens de toegekende strafworp te benutten en net voor het rustsignaal was het Elise Al die de 12-12 binnen schoot.

Na de pauze hervatte de gasten meteen hun favoriete spelplan. Danny de Vos scoorde meteen en met meer dan stevig spel kon AWDTV het Groen Gele tegenspel redelijk tot goed ontregelen. Ook nu weer spelend tot de grens en – indien toegelaten door de prima leidende arbiter Voskamp – daar net over heen. Of zoals het terecht gesignaleerd werd: hét grote verschil tussen Hoofklasse- en Korfballeaguespel.

Onderschepping - foto Peter Seijmour.Door de achterstand zag Groen Geel trainer Dico Dik zich genoodzaakt de nodige wissels toe te passen. Zo betrad Ivar Karsters onder luide aanmoedigingen de vloer, maar werd ook Lisanne de Bruin ingezet. Haar eerste daad was de 15-15 te scoren waar Karsters diverse keren dichtbij een treffer was. Desondanks wisten de Amsterdammers de score in haar voordeel te houden. Dit deden zij mede door professioneel tijd te rekken en uitvoerig te wisselen. De bank deed zich nadrukkelijk gelden. Ook dat hoort er bij weten de Korfballeague volgers.

Met nog vijf minuten op de klok en bij een stand van 19-20 leek Carlo de Vries de gelijkmaker te gaan scoren uit een strafworp. Die poging mislukte en leek de nekslag voor de Wormer jeugd. Hoewel nog getracht werd de stand een gunstiger aanzien te geven was het laatste woord aan AW/DTV dat de eindstand van dit gevecht tussen twee culturen in haar voordeel besliste (20-22).

Doelpuntenmakers Groen Geel: Kevin Dik (7), Carlo de vries (7), Terrenc Griemink (2), Martin Coevert (1), Marieke Duineveld (1), Lisanne de Bruijn (1), Elise Al (1).

Actuele stand:
1 AW/DTV 1 7 12 6 1 0 167 147
2 Groen Geel 1 7 12 6 1 0 187 139

Sociaal:
Open splash