« terug naar korfbal

KZ/Hiltex knokkend voorbij DOS’46

17-12-2017 - Door: Een medewerker

KZ op archieffoto Peter SeijmourIn een voorafje in het programmaboek schetste KZ’er Jan Schoen een drietal factoren waarom zijn club nog niet stabiel genoeg was. Tegen topploegen wist KZ/Hiltex tegen de topteams goed bij te blijven waar de uitwedstrijden eigenlijk teleurstellend bleken. Vandaag tegen DOS’46 was het daarom er op of er onder. Groot was dan ook de vreugde na de 27-25 winst.

Tot hoever moet, mag en durf je te gaan. Dat was zo ongeveer het motto van de zaterdagavond gespeelde Korfbal League kraker tussen KZ/Hiltex en DOS’46 uit Nijeveen. Na zes wedstrijden is de competitie dermate gevorderd dat winst steeds belangrijker aan het worden is. En daar bleken de ‘Koogers’ goed van doordrongen.
Er was sprake van een soort van kooigevecht deze ronde. De gasten probeerden op allerlei manieren het spel van de thuisploeg te ontregelen. Zij schroomden niet keiharde duels aan te gaan. Want tot hoever moet, mag en moet je gaan om te winnen. Het opzoeken van de grens geschiedde met regelmaat, De arbiter deelde zelfs twee gele kaarten en een flink aantal strafworpen. Twaalf in het eerste bedrijf waarvan er acht benut werden en ook in het tweede deel nog eens vier waarvan de helft benut werd.

Een wedstrijd met een hoog amusementsgehalte. Het echte topkorfbal was er niet, de inzet en strijdlust vergoedde veel zo niet alles. De ploegen gaven elkaar weinig ruimte en bleven in de stand kort bij elkaar. Dat maakte de ruststand van 13-12 tot een logische.

Waar op enig moment de definitieve afstand gecreëerd leek door de thuisploeg (19-15) was het DOS’46 dat zich weer terug knokte (20-20). Met nog zeven minuten op de klok bij een stand van 22-20 leek de strafworp van Jordi Pasma hét moment om de voorsprong en daardoor winst veilig te stellen. De Koogse topschutter miste echter. Het weerhield KZ/Hiltex niet om het verschil verder uit te breiden. Bij 26-22 wederom een strafworp voor Pasma. In eerste instantie werd ook deze gemist, maar in de tweede poging was het wel raak (27-22) en leek de partij beslist.

Hoewel de bezoekers nogmaals alles in de strijd gooiden om tot een draaglijkere stand te komen hield de Koogse ploeg het hoofd er goed bij en kon er een letterlijk en figuurlijk zwaar bevochten 27-25 overwinning worden gevierd.

Doelpuntenmakers KZ/Hiltex: Jordi Pasma (11), Joost Hofman (2), Alwin Out (6), Esther Cordus (3), Stijn van der Vegt (3) en Sanne Pasma (2).

Sociaal:
Open splash