« terug naar korfbal

Groen Geel dendert onverminderd voort

10-12-2017 - Door: Een medewerker

Groen Geel op archieffotoVeel korfbalvolgers vragen zich, nu Groen Geel in de Hoofdklasse Wageningen met 29-17 terug heeft gewezen, wie de ploeg van trainer Dico Dik moet tegenhouden op weg naar de Korfballeague. Halverwege was het verschil onoverbrugbaar (22-11), in de tweede helft was het krachtsverschil ogenschijnlijk minder groot (7-6).

In de goed gevulde én sfeervolle Groen Geel hal werden voorafgaand aan de confrontatie de drie Jong Oranje klanten Carlo de Vries, Kevin Dik en Terrenc Griemink in de bloemen gezet. Die bloemen leken even te veel af te leiden. De gasten wisten eenmalig een voorsprong te bewerkstelligen (3-4 door Milko van Golberdingen). Dat feest bleek echter van beperkte duur.

De thuisploeg zette zowel verdedigend als aanvallend enorm veel druk. In een mum van tijd was er een fors verschil op het scorebord waarneembaar. Opvallend sterk spelend ook Nanda Conijn. Dochter van een metaalbewerker die veel met een bal kan zo bleek. In het vak met topschutter Kevin Dik wist zij zich duidelijk te onderscheiden. Dik was deze wedstrijd met ‘slechts’ twee treffers in totaal een stuk minder aanwezig.
Op het moment dat arbiter René van Alphen, jonge vent die de wedstrijd god in handen had, voor de thee affloot was er voor Wageningen al geen eer meer te behalen getuige de 22-11 tussenstand.

Na de pauze kon de wedstrijd een stuk minder boeien. De drie opeenvolgende goals van vlak voor de rust aan Wageningen zijde leken een teken. Die opleving bleek van korte duur. Groen Geel scoorde meteen in het begin van het tweede bedrijf even zoveel. Het scoren verliep daarna minder voorspoedig. Dat maakte dat de wedstrijd eigenlijk naar het einde voortkabbelde.

Aan Groen Geel zijde werden diverse wissels toegepast om de verdedigend zeer sterk spelende Martin Coevert van vak te kunnen wisselen met Kevin Dik. Met nog twee minuten op de klok werd ook topschutter Nanda Conijn gewisseld. Zij verliet het veld als ‘woman of the match’.

Doelpunten Groen Geel: Nanda Conijn (7), Elise Al (1), Marieke Duineveld (2), Annabel Commandeur (2), Carlo de vries (9), Kevin Dik (2), Terrenc Griemink (4), Martin Coevert (2).

PROGRAMMA: 16 december Tweemaal Zes - Groen Geel

Sociaal:
Open splash