« terug naar korfbal

Voorzitter KZ/Hiltex benoemd tot Ridder

27-06-2017 - Door: Een medewerker

Archieffoto van Alfred AnkumOnder zijn bezielende leiding werd korfbalvereniging KZ/Hiltex een landelijke topclub. Met als hoogtepunt de landstitel in 2010, het jaar dat de club zijn honderdjarig bestaan vierde. Maandag 26 juni draagt Alfred Ankum (56) uit Koog aan de Zaan na negentien jaar de voorzittershamer over aan Corrie Noom en dat zal niet ongemerkt voorbij gaan.

Ankum krijgt bij deze gelegenheid een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Ruud Vreeman. De vertrekkend voorzitter van KZ/Hiltex wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijdrage aan de topsport in het algemeen en de korfbalsport in het bijzonder in de Zaanstreek. De pers in hierbij van harte welkom.

Alfred Ankum begon op zijn 19e als lid van de jeugdcommissie van KZ/Hiltex. In 1988 trad hij toe als bestuurslid en verzorgde hij de trainingen en coaching van de jeugdteams. In 1998 werd hij voorzitter van de club met als belangrijke ambitie van KZ/Hiltex een landelijke topclub te maken. Dat is gelukt. Ankum was ook een drijvende kracht achter de realisatie van Topsportcentrum De Koog. Afgelopen twee jaar heeft hij zich bijna fulltime ingezet voor de inrichting van het Topsportcentrum De Koog. KZ/Hiltex is een van de belangrijkste gebruikers van dit Topsportcentrum.

Op initiatief van Alfred Ankum en zijn vereniging werd er in 2016 een Europees Kwalificatietoernooi Volleybal georganiseerd en in hetzelfde jaar een tophandbal evenement met het Nederlands herenteam, Zuid Korea, België en Kras-Volendam. Daarmee leverde hij een belangrijke bijdrage aan het topsportklimaat in Zaanstad.

Ankum heeft een jarenlange staat van dienst als vrijwilliger binnen het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond als ook binnen de Internationale Federatie. Hiervoor is hij reeds onderscheiden met Lid van Verdienste van het district Noord West respectievelijk de Pin of Merit. Als voorzitter KZ/Hiltex heeft hij zich vanaf het eerste moment (2005) ingezet bij de opzet en de verdere ontwikkeling van de Korfbal League.

Sociaal:
Open splash