« terug naar korfbal

Jeugd Groen Geel verslaat koploper KVA

18-12-2016 - Door: Een medewerker

Opzoek naar een vrije medespeler - foto Henk Dil.Nog net voor het kerstreces wachtte de youngsters van Groen Geel een pittige kluif. De ongeslagen koploper in de overgangsklasse KVA kwam naar Wormer. Winst was noodzakelijk om aansluiting te behouden. En om het aansluitende feestje ook echt een feestje te laten worden!

Hoe prettig is het om Daltonburgers en Spijkerballen te nuttigen als je net een zege hebt geboekt? De aanloop naar deze wedstrijd was niet geheel vlekkeloos. Wie neemt het de aanstormende jeugd kwalijk? Natuurlijk niet echt, maar de verwachtingen zijn toch wel hoog gespannen. De jeugd moet leren, maar tegelijk ook presteren. En dat valt om den drommel niet mee.

Duel om de bal - foto Henk Dil.De vraag vooraf die iedereen in Wormer bezig hield was of de jonge ploeg in staat zou zijn de gelouterde ploeg te weerstaan en de twee punten thuis te houden. ‘De ploeg heeft jullie steun hard nodig dus kom allen en steun Groen Geel 1’was dan ook de logische oproep. Liefst 300 man sterk kwam naar de Groen Geel hal. De stemming zat er gelijk goed in en menigeen dacht aan de gouden tijden van weleer.

In de eerste fase is meteen duidelijk dat de thuisploeg weinig tot geen schroom kent en heel voorzichtig werkt aan een voorsprong. De scores zijn aan beide kanten nog niet optimaal. Vanaf 7-6 lijkt de ploeg van trainer Dik het verschil te gaan maken. Dat brengt met zich mee dat er met nog acht minuten te gaan een 11-6 voorsprong verdedigd moet worden. Dan blijken de gasten met nog twee minuten te gaan voor de rust toch veerkracht te hebben en gaat de rust in met een 11-10 stand. ‘KVA de koploper toont veerkracht tegen de youngsters van GG’ zo is iedereen het er over eens.

Doelpoging van Groen Geel - foto Henk Dil.Na de pauze hervat Groen Geel aanvallend. De 12-10 komt van Kevin Dik, de 13 en 14-10 van Carlo de Vries die daarna even een korte blessurebehandeling nodig heeft. Dan gaat het tempo van scoren omhoog. Groen Geel bouwt de voorsprong op tot 20-14 en begint de hal met nog 17 minuten te gaan te beseffen dat een overwinning mogelijk moet zijn. Dan wordt het ook nog 21-15 en dat is voor KVA het teken de mouwen op te stropen. De Amstelveners gebruiken een time out nuttig en weten goed terug te komen waardoor de overwinning weer onzeker wordt.

De stand komt zes minuten voor tijd weer in balans (21-21) en niemand die nog weet hoe deze thriller af zal lopen. De ‘jonkies’ uit Wormer krijgen de geest weer en weten met nog precies 3.33 minuten te gaan de 23-22 te scoren. Dat blijft zo met dan nog 1.41 minuut op de klok. De opluchting is groot als Kevin Dik de 24-22 binnen schiet. Deze stand weet Groen Gel tot en met het laatste fluitsignaal vast te houden en viert Wormer feest. ‘Gewonnen van de koploper!’ zingt het hele spul in koor. Dat doet men in het besef dat alles weer mogelijk lijkt in deze klasse.

De doelpunten kwamen vanavond van Kevin (7), Terrence (4), Lisanne (1), Carlo (8), Martin (3) en Marieke (1).

Sociaal:
Open splash