« terug naar korfbal

Groen Geel houdt uitzicht op kruisfinales.

25-01-2014 - Door: Peter Seymour

Groen-Geel stond scherp te dekken - foto Peter SeijmourNa het pijnlijke verlies van vorige week moet Groen Geel van wedstrijd naar wedstrijd leven om uitzicht te houden op de kruisfinales. Een goede reeks overwinningen is nodig en te beginnen vandaag tegen DOS’45 uit Nijeveen. Voorlopige inzet is de derde plek op de ranglijst en zicht houden op de tweede plek die recht geeft op deelname aan de kruisfinales.

Ivan Karsters benut een strafworp - foto Peter SeijmourVanaf het eerste fluitsignaal nam Groen Geel het initiatief maar bij 2-2 stand leek de ploeg uit Wormer het tempo van de gasten niet bij te kunnen benen. Of het nu wedstrijdspanning of scherpte was, Groen Geel moest toezien hoe de Drenten uit liepen naar 4-8. Coach Frits Wip greep in door een time out aan te vragen en zijn team te wijzen op de ruimten, die werden toegestaan aan DOS’46. Deze ingreep had succes want Groen Geel speelde scherper en ging korter dekken. De ploeg vocht zich terug in de wedstrijd wist voor rust nog de stand gelijk ter trekken op 13-13.

In de rust probeert maakt coach Wip zijn spelers duidelijk dat zij de sterkste ploeg hebben. Het is zaak om scherp te blijven om zo de wedstrijd naar hun toe te trekken.

 

De woorden zijn aangekomen, Groen Geel stapt met een houding de tweede helft in waaruit blijkt dat er maar een kan winnen vanavond. De eerste bal die in de korf verdwijnt, is er een van Wormer zijde. Die verworven voorsprong zal de ploeg de rest van de tweede helft niet meer uit handen geven. Ilse Bruijn wist tot twee maal toe de voorsprong naar 3 punten te tillen in het voordeel van Groen Geel. De laatste fase van de wedstrijd wordt professioneel uitgespeeld en de voorsprong komt niet meer in gevaar, waardoor Groen Geel uitzicht houdt op de kruisfinales.

Anne van Assema ziet Jeroen Nootebos sluiten 0 foto Peter SeijmourAnne van Assema is zich na afloop bewust van de mindere fase in het begin. “Volgens mij is dat te wijten aan een stukje wedstrijdspanning en zoeken naar het juiste ritme. We bleven vast houden aan ons systeem ook in de mindere fase en dat vertaalde zich uiteindelijk in een overwinning waar weinig op af te dingen valt”, aldus v Assema.

Coach Frits Wip miste de echte scherpte in het eerste deel van de 1e helft en wist zijn team na een time out op de rails te zetten waarna het gat van 4 punten nog voor rust gedicht werd. “In de rust heb ik ze gezegd dat wij de sterksten waren. Een compliment naar mijn ploeg, die dat in de tweede helft laten zien ook. Het is alleen jammer dat de wedstrijd niet eerder in het slot gegooid werd”, aldus Wip

De volgende spelers kwamen tot scoren: Ivan Karsters 6x, Nanda Conijn 5x Wouter Nootebos 5x, Jeroen Nootebos 4x, Ilse Bruijn 2x, Jose Coijn 2x en Anna v Assema 1x.

Sociaal:
Open splash