« terug naar hockey

ZRC’er keeper Jim Verharen helaas niet geselecteerd voor Nederlands Rolhockey team.

23-08-2017 - Door: Ben Veerman

Nederlands team - foto aangeleverdAfgelopen weekend heeft Bondscoach Marty van den Brand de selectie bekend gemaakt van het Nederlands team dat in de periode van 31 augustus t/m 10 september 2017 gaat deelnemen aan de Roller Games (een soort Olympische spelen voor alle sporten op kleine wieltjes) wat gehouden wordt in Nanjing te China.

Voor het Rolhockey gaat het om het WK Rolhockey. Verharen heeft het laatste half jaar door drukke werkzaamheden niet volledig kunnen deelnemen aan het intensieve voorbereidingsprogramma wat bestond uit een trainingskamp in Spanje toernooien in Frankrijk en Nederland.

Daar de trainingen hoofdzakelijk in Valkenswaard plaats vonden kon Verharen zich niet voor 100 % inzetten. De Bondscoach heeft nu gekozen voor de jeugd. In 2015 toen Verharen deel uit maakte van het team is Nederland gedegradeerd naar de B-poule. Doel van Nederland is om zich weer te kwalificeren voor de A-poule zodat in 2019 als de Roller Games plaats vinden in Barcelona weer op het hoogste platform kan deelnemen.

Tijdens deze Roller Games vinden Wereld kampioenschappen plaats op maar liefst 10 verschillende disciplines. Nederland is daar o.a. verder vertegenwoordigd in het Kunstrolschaatsen en het Hardrijden. Naast WK Rolhockey en Kunstrolschaatsen worden er WK’s in de disciplines Inline Alpine Inline Downhill, Inline Freestyle, Inline Hockey, Skateboarding half pipe, Rollerderby en speedskating gehouden

Het Nederlands team speelt in de poule fase in Nanjing eerst tegen Angola, Israël en de VS. Alleen de zaanse bondsvoorzitter Ben Veerman zal nu de ZRC vertegenwoordigen in Nanjing als chef de equipe.

Sociaal:
Open splash