« terug naar autosport

Snelle Sen Roodenburg knokt zich naar voren en pakt podiumplaats!

23-08-2017 - Door: Erwin Blatter

Sen Roodenburg in aktie - foto Bas KaligisHet kwam als een kleine verrassing voor karter Sen Roodenburg, zijn derde plaats in het dagklassement tijdens de zesde ronde van het Nederlands kampioenschap. Maar de dertienjarige rijder uit Krommenie stond zondag dus toch maar mooi op het podium na afloop van de races in de Minimax-klasse in Eindhoven.

Waar die verbazing vandaan kwam? Natuurlijk had Sen ronduit uitstekend gereden met de vierde en tweede plaats in de respectievelijk eerste en derde manche, maar zijn negende plaats in de tweede manche betekende een lichte teleurstelling. Daardoor had hij geen rekening meer gehouden met een klassering bij de eerste drie. Maar iedereen heeft weleens een mindere race, dat gold ook voor de concurrentie, en dus stond hij toch maar mooi op het podium! “Ik ben wel blij”, sprak Sen na afloop tevreden. “De vorige keer was ik tweede op deze baan en na de negende plek in de tweede manche vandaag is een derde plaats mooi, vind ik.”

Zijn derde plaats op circuit De Landsard was bovendien heel belangrijk in zijn kansen om het podium te halen in het eindklassement van het NK. “Ik kan nog steeds tweede of derde worden”, realiseerde Sen zich. “Ik moet daarvoor wel steeds goed blijven presteren natuurlijk. Zeker omdat de eerste race van het NK in Kerpen zo slecht ging. Ik werd daar van de baan geramd in de eerste en de tweede race. Ik moet dus veel goed zien te maken.”

Sen Roodenburg  in de prijzen - foto Bas KaligisGetuige zijn rijden in Eindhoven heeft Sen weinig reden om aan te nemen dat hij tijdens de twee resterende rondes van het NK niet ook goed zou presteren. Hij is, op de eerste NK-ronde in Kerpen na, steevast voorin te vinden, heeft allang bewezen in zijn klasse bij de top te horen. Tijdens de kwalificatie in Eindhoven bewees hij dat opnieuw door de vierde tijd te rijden. Dat betekende natuurlijk de vierde startplek tijdens de eerste race. “Ik moest daardoor aan de buitenkant beginnen en kon bij de start niet naar binnen toe komen”, blikte hij terug. “Ik viel daardoor terug naar P9. Daarna ben ik teruggereden naar de vijfde plaats, maar omdat iemand voor me werd gediskwalificeerd, werd ik toch nog vierde.”

In race twee had Sen te maken met hetzelfde euvel: hij kon opnieuw niet naar binnen komen bij de start. Deze keer viel hij zelfs terug tot de dertiende plaats. Daarna knokte de snelle Noord-Hollander zich nog terug naar de negende plaats om in ieder geval nog zoveel mogelijk punten voor het kampioenschap te sprokkelen. Maar blij met het resultaat was hij niet. “Het inhalen ging deze keer niet zo lekker. Ik had veel te veel grip voor en achter. Dat was best wel irritant.”

Hij liet zich er evenwel niet door uit het veld slaan, wilde zich maar wat graag bewijzen tijdens de derde race. “Het eerste rondje was echt chaos. Twee keer een foute start, maar bij de derde start konden we eindelijk doorrijden. Er was al snel een klein gaatje voor me, maar ik het reed het ook zo weer dicht. En toen klapten er een stel op elkaar en lag ik ineens derde. Dat was echt geniaal.” Verbeten gas gevend ging Sen op zoek naar de nummer twee, vond die en passeerde hem bovendien. “Dat was al in de tweede ronde. Dat gaf echt een kick. Daarna heb ik de race op die plek kunnen uitrijden.”

Die knappe tweede plek bleek dus voldoende voor een podiumplaats in het dagklassement. Het zorgde ervoor dat hij met een positief gevoel kon uitzien naar de volgende NK-ronde, die over een kleine drie weken in Berghem wordt gehouden. “Ik hoop daar opnieuw een goed resultaat te kunnen neerzetten”, zei Sen. “Ik wil per se op het podium eindigen in de eindstand van het NK. Het kan nog en ik geloof erin!”

Sen Roodenburg wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Geijsel Kroon, Montfoort Motorsports, Boxersenzo.nl en zijn vader en moeder.

Sociaal:
Open splash