« terug naar algemeen

Het is mooi geweest.

18-06-2018 - Door: Peter Seymour
Dit was het dan

ZelfportretSinds Juni 2012 maak ik foto’s bij cafe t’Laantje. Daar kwamen elk weekend veel voetballers en al snel ging ik bij WSV, Saenden en Fortuna foto’s maken. Leuk voor de gasten.

Kees Klinkenberg vroeg mij of hij de foto’s mocht gebruiken en toe mocht sturen aan de Zaanse Sportkrant. Als beginnen fotograaf voel je je dan vereerd. Toen gevraagd werd of ik ook stukjes kon schrijven heb ik een poging gewaagd. Voor je het weet doe je de planning en draai je de Zaanse sportkrant, Toen nog met ondersteuning van oprichter Gudu Kemper. Door de jaren heen passeerden er wat goed bedoelde “redacteuren” en andere vrijwilligers. De laatste jaren heb ik veel medewerking gekregen van clubmensen en clubfotografen, die de kans om hun club te promoten met beide handen aangrepen.

Op de achtergrond inmiddels hield Gudu zich met ambitieuzere zaken bezig en werd mij toegezegd, dat ik van elke club een verslaggever en fotograaf geleverd zou gaan krijgen. Helaas is dat nooit echt van de grond gekomen, waardoor ik genoodzaakt was zelf met “mijn team” vrijwilligers wekelijks verslag te doen. Doelstelling was elke thuiswedstrijd van Zaanse voetbalclubs te verslaan en dat is op een enkele wedstrijd na aardig gelukt. Betekende wel dat ikzelf en “een medewerker” 4 of 5 wedstijden voor ons rekening moest nemen. Dat hebben we altijd met veel plezier en voldoening gedaan.

Peter Seijmour - foto Theo v VlaanderenEen gemiddelde zondag betekende voor mij de deur verlaten om 13.00 uur in de middag om 5 wedstrijden later met een camera vol beelden terug te keren. Daarna trainers bellen, verslagen maken de foto’s nalopen en uitkiezen om te kunnen plaatsen. In de tussentijd waren de verslagen en foto’s van de toppers, die net als ik belangeloos voor de Zaanse sport krant op pad waren geweest, binnen gestroomd en kon ik ook die verslagen plaatsen. Dan om 23.00 uur klaar en voldaan, om me voor te bereiden op weer een werkweek bij mijn werkgever.

De tijd die daar ik daar in stak stond in geen verhouding tot het plezier wat ik er uit haalde en het enorme aantal sportvrienden, wat ik door de jaren heen gemaakt heb. Ik sprak met trainers, sporters en zelfs levende legendes en ben blij dat ik inzage mocht hebben in hun sportbeleving. Dat zal ik altijd blijven koesteren.

Ik wil mijn zondag terug en niet de verplichting hebben er uit te moeten. Natuurlijk zal ik altijd foto’s blijven maken, want dat is mijn passie. Dus langs de lijn kun je me af en toe terug vinden, wanneer het mij uitkomt.

Daarom heb ik besloten om aan het eind van het voetbalseizoen te stoppen als vrijwilliger bij de Zaanse Sportkrant en het stokje terug te geven aan Gudu Kemper. Hem ben ik zeer dankbaar voor de geboden kans om me als fotograaf, verslaggever en mens te ontwikkelen. Kees Klinkenberg moet ik noemen voor alle tips en adviezen, die ik mocht ontvangen. Het voelde als een twee eenheid en volgens mij zal daarin weinig veranderen, wat mij betreft.

Verder dank ik alle fotografen, verslaggevers, topgevers, trainers, sporters, supporters en sportvrienden voor inzet en medewerking, want zonder jullie allen kon ik de Zaanse sport krant nooit maken.

Uiteraard hebben jullie tot het eind van de voetbal nacompetitie nog last van me!

Dat is nu zover. Dus sportvrienden we gaan elkaar zeker tegenkomen...... Bedankt voor alle mooie woorden en reacties...... 

Sociaal:
Open splash