« terug naar algemeen

Kortebaandraverij Assendelft beleeft 32ste editie

24-04-2018 - Door: Louise Verra
Zaterdag 5 mei 2018, Dorpsstraat Assendelft

RotaryOp zaterdag 5 mei 2018, vanaf 13.30 uur zal op Dorpsstraat in Assendelft alweer de 32ste editie van de Kortebaandraverij Assendelft worden gehouden. Ook dit jaar zal Rotary Zaanstad -samen met Stal Assendelft- de organisatie van voor haar rekening nemen om op deze wijze alle Zaankanters te kunnen laten genieten van dit fantastische evenement. De opbrengsten zullen volledig ten bate komen van diverse Zaanse goede doelen.

Met een een sterk bezet deelnemersveld zal ook dit jaar het kortebaandraverij seizoen van start gaan in het centrum van Assendelft. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur en de finale wordt zo rond 17.00 uur gelopen.

Over de kortebaandraverij in Assendelft.
De Kortebaandraverij in Assendelft is uniek in zijn soort. Een traditioneel 300 meter lang parcours dwars door het centrum met de finish ter hoogte van Het Wapen van Assendelft. Naast de harddraverij is er vermaak voor jong en oud met onder andere (live) muziek, een hapje en een drankje. In Assendelft komen zaterdag 5 mei 24 paarden aan de start tijdens de eerste kortebaan van het jaar. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Over Rotary Zaanstad
Rotary Zaanstad is al vanaf de start organisator van het kortebaandraverij Assendelft, en werkt nauw samen met Stal Assendelft. Met de projecten die wij organiseren willen wij iets betekenen voor de maatschappij waarin wij leven. Veel Zaankanters maar ook mensen van buiten de streek genieten van de draverij.

Met de opbrengst van de draverij zullen wij in 2018 o.a.: een verwendag voor de vrijwilligers van hospice De Schelp in Krommenie organiseren, een bijdrage leveren aan de huttenbouw (zomer van 2018) voor de jeugd in Assendelft en Stichting De Sluis ondersteunen Stichting De Sluis begeleidt statushouders in Zaanstad om een volwaardig lid van onze maatschappij te worden.

Sociaal:
Open splash