« terug naar algemeen

Sport Club Only Friends krijgt 7500,- van Rotary Club Zaandam

02-04-2018 - Door: Monique Botschuijver

Overhandiging van de cheque Dennis Gebbink in het midden geflankeerd door de voorzitters van Rotary club Zaandam Jetty van Dorp en Ron Baltussen - foto aangeleverdGisteravond heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst Rotary Club Zaandam een cheque van 7500 euro overhandigd aan Dennis Gebbink. Dennis is de grondlegger van Sportclub Only Friends die zich tot doel heeft gesteld om kinderen en jongeren met een handicap op een volwaardige manier te laten sporten.

Dennis gaf een bevlogen presentatie waarin hij vertelde over het ontstaan van Only Friends en hoe het in 20 jaar heeft kunnen uitgroeien tot wat het nu is: een volwaardige vereniging waar wekelijks 700 kinderen samen sporten op een prachtige en goed bereikbare locatie. Er worden inmiddels 24 verschillense sporten aangeboden bij Only Friends. Gedurende de presentatie steeg het respect voor de tomeloze inzet en passie waarmee Dennis, zelf fanatiek sporter, dit voor elkaar heeft weten te krijgen. Hijzelf is (samen met zijn zoon) de enige betaalde kracht in het centrum dat gedraaid wordt door 150 vrijwilligers, waarvan sommigen fulltime in het centrum werken. De meesten zijn betrokken doordat ze zelf sporten in het centrum, of een kind op de vereniging hebben. In elk geval, de betrokkenheid is in het hele centrum voelbaar en de aanwezigen toonden zich zonder uitzondering vol respect voor wat er is bereikt maar vooral ook geïnspireerd door de passie en het doorzettingsvermogen van Dennis.

Rotary Club Zaandam heeft ervoor gekozen om dit goede doel te sponsoren, in de hoop dat ook Zaanse kinderen en jongeren met een beperking deze plek weten te vinden. Het centrum ligt in Amsterdam Noord en is voor de Zaanstreek goed bereikbaar. Deze keer haalde RotaryClub Zaandam 7500 euro op, en beloofde ook de komende twee jaar weer geld in te zamelen voor Only Friends. Ondertussen proberen alle partijen zoveel mogelijk aandacht te vragen voor deze positieve club met als motto: 'Je bent goed zoals je bent.'

Dennis besloot zijn presentatie met de wens om 100 jaar te worden. Rotary Club Zaandam verliet het centrum met dezelfde wens.

Sociaal:
Open splash