« terug naar algemeen

Atlantic Boules 2 op de eerste plaats!

29-01-2018 - Door: Saskia Schaar

Jue de Boules - fotot Peter SeijmourIn het 9de weekend van de Nederlandse Petanque competitie hebben beide teams van Atlantic Boules weer goed zaken gedaan. Team 1 speelde in Alphen aan de Rijn tegen Les Pointeurs.

Zoey Tichelaar maakte als enige dame haar debuut in dit team en deed dit niet onverdienstelijk. Van de zes doubletten werden er vijf partijen gewonnen met ruime cijfers. De twee tripletten werden ook gewonnen en dus werd het een 7-1 winst met een voordelig saldo van 100 punten. Het team houd de goede tweede plaats vast en dit lijkt nu wel het hoogst haalbare of de nummer één “de Boel de Boule moet in de laatste 5 wedstrijden nog steken laten vallen.

Het tweede team moest thuis spelen tegen Elza Boules. Een team wat lager staat in de poule maar dat zegt niet altijd iets. Het team kreeg de instructies van Captain Cor Kuiper om het zeker niet te onderschatten. De doubletten gingen erg moeizaam maar werden uiteindelijk wel omgezet in winst. Na drie partijen doubletten en de twee triplet partijen was de stand 3-2 winst.

Het team heeft een super conditie en daardoor konden de laatste drie doubletten allemaal worden omgezet in winst en eindigde de wedstrijd in een 6-2 overwinning. Jammer genoeg maar een klein positief saldo maar nemen op dit moment wel de eerste plaats in. De grote concurrent, het team van “de Gouden Gooi” uit Haarlem, hebben op dit moment één wedstrijd minder gespeeld.

Sociaal:
Open splash