« terug naar algemeen

Rhönraders LH naar Den Helder

22-01-2018 - Door: Gerda de Beer

Rhönraders LH naar Den Helder - foto aangeleverd.Het was zaterdag een succesvolle dag voor de Rhönradafdeling van gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa. Zij reisden af naar Den Helder waar de Noord-Nederlandse kampioenschappen werden gehouden.

Voor een aantal leden was het de eerste keer dus de zenuwen waren soms aan de oefeningen af te zien. Gelukkig konden de onderdelen spiralen, rechtuit en sprong door iedereen voldoende worden uitgevoerd en wisten enkele pupillen op hun eerste wedstrijd direct een medaille te winnen.

Hoewel het grootste deel van de vereniging uit meisjes bestaat, waren er ook enkele jongens vertegenwoordigd. Voor LH kreeg Kiran Selij (niveau 9) een bronzen medaille omgehangen. Voor de debuterende Nora van Iersel (niv. 9) en Larissa Smit (niv. 8) was er zelfs een gouden medaille.

Ook voor Lea Troostheide (niv. 7) was er een eerste plek en Wytske Gabel (niv. 6) stond samen met haar teamgenootje Susanne Smit (niv. 6) op het erepodium. Zij kregen respectievelijk het goud en brons omgehangen.

Sociaal:
Open splash