« terug naar algemeen

HVZ Hengelsportbeurs op zondag 4 maart in sporthal “Zaanstad Zuid”

22-01-2018 - Door: Frans Hagens

Die ene molen zat er wel tussen - foto aangleverd.De Hengelsport Vereniging Zaanstad (HVZ) organiseert op zondag 4 maart haar jaarlijkse hengelsportbeurs in de sporthal Zaanstad Zuid aan de Weer 26 te Zaandam. De HVZ is met ruim 4500 leden de grootste hengelsportvereniging boven het Noordzeekanaal.

Wij geven op de beurs inkijkje in al onze activiteiten voor iedereen maar speciaal voor onze leden. De entree van deze beurs is voor iedereen gratis! Deelnemers aan deze hengelsportbeurs zijn veel Noord-Hollandse hengelsportwinkeliers, verder zijn er een dobbermaker, een hengelbouwer, een jerkbait bouwer, vliegbinders, reisorganisaties met visreizen en de Federatieve en HVZ zeevis commissie aanwezig.

Je hobby delen met vrienden - foto aangleverd.Er staat een drilmachine en HVZ commissies hebben allerlei activiteiten. Door onze Zaanse vliegvissers bijvoorbeeld wordt een demonstratie gegeven van het werpen en het vliegen binden. Er is een werpbaan waar geoefend kan worden. De HVZ karper commissie geeft hier demonstraties voor het vissen op Karper met de vaste hengel en elastiek. Vind je dit helemaal geweldig dan kan er gelijk een vis reis geboekt worden naar een mooie rivier in het buitenland of een bekende karperput. Op onze beurs zijn ook visboten te bewonderen (en te koop natuurlijk).

De Stichting Waterrecreatie Zaanstad is ook present zodat je gelijk een goede ligplaats voor je boot kunt huren. De administratie van de HVZ is er ook voor het inschrijven van nieuwe leden en verstrekt dan een voorlopige visvergunning 2018. Ook zijn zij er voor het beantwoorden van allerlei vragen of je kunt er een 3e hengel of nachtvisvergunningen afhalen. Uiteraard tegen betaling. Ter plaatse worden gepind.

Bij de aanwezige hengelsportwinkeliers als Hengelsport Rik, Handy Fish, Rien de Wolf, Rio Negro, Pioneer Baits, Mabibo, Hengelsport Hoorn, Engelhart, Liv Outdoor en Goedvolk hengelsport zijn veel koopjes te halen. Voor onze altijd druk bezochte ruilbeurs van overtollig geworden vismaterialen (nieuw, tweedehands of soms heel oud) staan veel hengelsporters vroeg op. Je kunt hier de mooiste koopjes in de wacht te slepen.

Ook vis kunst is vertegenwoordigd - foto aangeleverd.Wil je zelf overtollige hengelspullen verkopen dan kun je deze inleveren bij het HVZ kantoor op sportpark de Kalverhoek). Let op want wij zijn verhuist op dit sportpark en zitten nu naast wielerclub DTS. Inleveren kun je op de donderdag en vrijdagavond (1 en 2 maart) voorafgaand aan de hengelsportbeurs van 19.00 tot 21.30 uur en ook op zaterdagmorgen 3 maart kan dit van 10.00 tot 12.00 uur. Je noemt de prijs en als je artikel verkocht is dan wordt aan het einde van de beursdag (4 maart) afgerekend. Deze service is kosteloos voor HVZ leden. Aan niet HVZ leden vragen wij een vergoeding van 10% van het verkoopbedrag.

Op het gezellige terras op de beurs en boven in de kantine van de sporthal kun je een hapje en een drankje kopen. Niet missen mag je het meespelen met ons Rad van Avontuur wat voor deze dag tjokvol prijzen zit en bij het terras in de zaal staat. Er is een fantastische laatste ronde waarmee prachtige vis prijzen zijn te winnen voor een luttel bedrag. Onze beurs is een bezoek dus meer dan waard! Noteer vast in je agenda zondag 4 maart van 10.00 tot 15.00 uur HVZ HENGELSPORTBEURS in sporthal “ ZAANSTAD ZUID “ aan de Weer 26 te Zaandam.Sociaal:
Open splash