« terug naar algemeen

Amsterdam Light Walk krijgt extra wandelroute van 10 km

25-09-2017 - Door: Willemieke Frank

AMSTERDAMLIGHTWALK - foto VincentNa twee succesvolle edities van de Amsterdam Light Walk te hebben georganiseerd, heeft Le Champion, ook organisator van onder andere de Dam tot Damloop, besloten om dit winterse wandelevenement uit te breiden. Naast de route van 15 km, is er nu ook een wandeling van 10 km op woensdag 27 december tijdens het Amsterdam Light Festival.

Met de Amsterdam Light Walk lopen de deelnemers door de rijkverlichte straten van Amsterdam. Versierde grachten en verschillende kerstmarkten behoren tot de hoogtepunten van het wandelevenement door de sfeervol verlichte stad. Natuurlijk zijn de indrukwekkende lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival een belangrijke leidraad van de wandeling. De route van 10 km blijft vooral binnen de grachtengordel, terwijl wandelaars die 15 km lopen ook langs het Museumplein en het Vondelpark komen.

Een cultureel familie-uitje
Met het toevoegen van een extra route, met 10 km een derde korter dan de bestaande 15 km, wil organisator Le Champion het evenement toegankelijker maken voor bijvoorbeeld gezinnen met jonge kinderen op een cultureel familie-uitje. Deelnemers kunnen zo het kerstgevoel langer vasthouden en zich voorbereiden op het gezellige buitenzijn in de koude winterlucht tijdens oud&nieuw.

Het Amsterdam Light Festival
Amsterdam wordt elk jaar ruim 50 dagen lang omgetoverd tot een waar lichtjesfestijn voor jong en oud. Sculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars zijn dan te bewonderen in de stad. De Amsterdam Light Walk is één van de evenementen die tijdens het festival georganiseerd worden.

Deelnemers van dit wandelevenement hebben een streepje voor op het reguliere publiek van het festival. Ze krijgen toegang tot alle informatie over de kunstwerken en hun makers en er worden onderweg warme chocomel en oliebollen uitgedeeld. De wandelingen lopen niet alleen langs de lichtkunstwerken, alle elementen van de prachtig romantisch verlichte stad worden meegenomen in de route. Ten slotte is er een gezellige afsluiting in de Passenger Terminal waar de wandelaars eerder die avond van start gaan.

Deelnemerslimiet
Vorig jaar was de deelnemerslimiet van 6000 wandelaars snel bereikt. Dit jaar kan het evenement, mede door de extra route van 10 km, in totaal 8000 deelnemers kwijt. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.amsterdamlightwalk.nl

 

Sociaal:
Open splash