« terug naar algemeen

De Goede met team verkeersschool van de Haven naar winst op Zolder

04-09-2017 - Door: Een medewerker

Team de goede - foto aangeleverd.Afgelopen week deed Jim de Goede mee met het team van verkeersschool van de Haven in een vier uur durende Endurance wedstrijd met motoren op het circuit van Zolder (België). Dit was de tweede Endurance wedstrijd in de zomeravond competitie (ZAC).

De Goede reed samen met Melvin van de Haven, Tommie Megens en Robert van Oosten en zij kwamen uit in de racecup (snelste klasse). Het was een lekker warme dag met temperaturen die opliepen tot 35 graden. Het was vier jaar geleden dat de Goede voor het laatst op Zolder had gereden en er zou een strenge geluidslimiet zijn.

De trainingen verliepen soepel, maar de Goede had toch een zwarte vlag voor teveel geluid te pakken. Even een handtekening zetten en je mocht weer door, maar een tweede keer zou meteen einde wedstrijd zijn. Met dit in het achterhoofd ging het tempo langs de geluidspalen wat omlaag, maar ondanks dat ging het algemene tempo omhoog. In de kwalificatie reed de Goede een knappe tijd die goed was voor de tweede startplek.

De rest van het team reed ook knappe tijden die niet veel van elkaar verschilden. In een Endurance wedstrijd rennen de coureurs van een kant van de baan naar hun motor, starten deze en rijden schuin weg. De Goede had een mooie start en ging als tweede de eerste bocht door. Drie bochten later reed hij op kop. Een paar ronden later werd de Goede terug verwezen naar de tweede plek, maar hij verloor de kopman niet uit het oog.

Na ruim een half uur rijden was het tijd voor Melvin om te rijden. Inmiddels door wat zwarte vlaggen voor het geluid van andere teams en een wat later tempo van sommigen reed het team vd Haven op de eerste plek. Melvin had helaas ook in één stint twee zwarte vlaggen voor het geluid en zijn motor deed niet meer mee in de wedstrijd. Tommie reed een goede stint en ze stonden nog steeds eerste. Ook Robert reed lekker door, maar ook hij had een zwarte vlag voor het geluid. Uiteindelijk reden alleen de Goede
en Tommie hun motor nog mee, maar ook Melvin kon goed uit de voeten op de Goede zijn motor. Het team wist de koppositie vast te houden en uiteindelijk na vier uur te winnen met 4 ronden voorsprong. 

Sociaal:
Open splash