« terug naar algemeen

Odiz Frogs beste boulers van Wormerland

03-09-2017 - Door: Bart v.d.Laan

Ronald Peeters namens KnolBoules in volle actie tijdens het toernooi om de Wormerland-cup - Bart v.d. Laan.De zon scheen uitbundig, een temperatuur van rond de 22 graden en windstil. Ideale omstandigheden voor het boule-kampioenschap van Wormerland. Precies half elf begonnen zaterdagmorgen veertig petanque-spelers namens vier clubs voor de vierde keer aan de strijd om de wisselbeker. Die ging opnieuw naar Odiz Frogs uit Wijdewormer. Voor de derde keer. Niet op rij; ook Butje 13 (Neck) werd een keer eerste.

Het organiserende KnolBoules werd verrassend tweede. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Na de lunch - in de derde en laatste ronde - wonnen alle vijf doubletten van de thuisclub hun partijen. Na een vierde en derde plek werd het daardoor deze keer 'zilver' voor de nog jonge boule-club. De derde en vierde plek waren respectievelijk voor Nova Boules (Wormer) en Butje 13.

De beste spelers van de dag kregen elk een kruikje 'Knollendammertje' (een pittig drankje); verder gingen alle deelnemers met een pen-met-inscripte naar huis. Bij KnolBoules werd tevreden terug gekeken op het toernooi; het grootste ooit gehouden bij de zevenjarige club. Speciaal voor deze dag was het noodzakelijk de zes banen uit te breiden naar tien, daaronder ook (voor de afwisseling) een kiezel- en schelpenbaan.

Sociaal:
Open splash