« terug naar algemeen

ANJA GROOT UIT ASSENDELFT NAAR WK SPORTVISSEN

24-08-2017 - Door: Een medewerker

Training damesteam WK Hongarije - foto aangeleverdAnja Groot uit Assendelft is na haar wereldtitel in 2015 opnieuw geselecteerd voor deelname aan het WK Sportvissen voor Dames op 26 en 27 augustus in Hongarije. Niet vreemd als je bedenkt dat Groot op dit moment geldt als de beste en meest allround ‘visvrouw’ van Nederland.

Anja Groot met vangst tijdens training - foto aangeleverd.Samen met voormalig wereldkampioene Ingeborg Audenaerd, Floor Verhoeven, Wanda de Schouwer, Mandy Swart en Daphne Janssen neemt Groot het op tegen circa twintig andere landenteams aan de visrijke rivier de Tisza (zo’n 100 kilometer ten zuidoosten van Boedapest). Bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven hebben een sterk team geformeerd, maar de Engelsen en thuis vissende Hongaarse dames zijn bij de bookmakers favoriet voor de titel. Wat geen van de vissende dames echter helemaal in de hand heeft, is de stekloting. Die zal voor de een nu eenmaal gunstiger uitpakken dan voor de ander, daar elke rivier nu eenmaal een grillig bodemverloop heeft met goede en minder goede visstekken.

Never change a winning team?
Van de zes vrouwen in de Nederlandse equipe zal er één na meerdere dagen trainen als reserve worden aangewezen, aangezien er maar vijf vrouwen van elke team tegelijkertijd mogen vissen tijdens het wereldkampioenschap. Het is niet ongebruikelijk dat degene met het minste resultaat in de eerste wedstrijd vervolgens op zondag plaatsmaakt voor de reserve. In het meest gunstige geval hoeven de bondscoaches volgens het adagium ‘never change a winning team’ helemaal niet te wisselen. Zowel de officiële laatste trainingswedstrijd op vrijdag als de echte WK-wedstrijden op zaterdag en zondag beginnen na een voorbereiding van twee uur om klokslag 10.00 uur en eindigen om 14.00 uur.

Sociaal:
Open splash