« terug naar algemeen

Podium in Assen

05-07-2017 - Door: Een medewerker

De Goede -Foto Circuitpics.nl.jAfgelopen week werd alweer de derde racedag verreden van de Zomeravond competitie (ZAC) op het TT-circuit van Assen. De Goede was er klaar voor en had de dag ervoor nog nieuwe coureurs lesgeven tijdens het behalen van hun race licentie.

Ook in het klassement stond de Goede er goed voor met een voorlopige tweede plek. Met goed weer in het vooruitzicht werden de training en de kwalificatie verreden. Dit resulteerde in een mooie derde startplek. Tijdens de race was er een gastrijder aanwezig van een snellere competitie die veruit de snelste was, maar niet mee deed voor de punten. Zoals altijd had de Goede een nette start en ging als tweede de eerste bocht in.

De gastrijder was na vijf bochten al uit het zicht verdwenen. De Goede hield zijn positie enkele ronden vol, maar toen begon Menno voorbij te komen. De Goede counterde nog een aantal keer, maar door een paar kleine eigen foutjes had Menno meteen een aantal meters te pakken.

Ook Frank kwam voorbij en De Goede probeerde ze in het wiel te blijven. Door wederom een klein foutje was er een gaatje van 50 meter geslagen door Menno en Frank. In de laatste ronde bij de Geert-timmer bocht was het Frank die nog een inhaalpoging bij Menno deed. Helaas gaven beide coureurs geen ruimte en eindigden ze samen in het grind. Gelukkig hadden beide coureurs geen ernstige verwondingen.

Door dit resultaat mocht de Goede vanaf de tweede plek starten in race 2, met jammer genoeg twee concurrenten minder. Wederom een super start en de Goede ging weer als tweede de bocht in. De gastrijder viel na een aantal bochten uit met technische problemen en dus was het de Goede die op kop reed. Door de opgekomen harde wind was het tempo een stuk lager dan in de eerste race. De gehele race heeft de Goede op kop gereden en kwam ook als eerste over de finish.

Door deze resultaten had de Goede de eerste prijs binnen gehaald en bleek dat hij in race één zijn PR met anderhalve seconde had verbeterd. Het klassement is nog niet bijgewerkt, maar de Goede vermoed dat hij op een solide tweede positie staat. 7 augustus staat racedag 4 op het programma in Mettet (België). Voor filmpjes van de race kijk op facebook: jdg-racing.

Sociaal:
Open splash