« terug naar algemeen

Inschrijving [Z]aan de Wandel 2017 geopend

26-06-2017 - Door: Een medewerker

Sfeer zit er goed in - foto Bart HomburgDe voorbereidingen voor de zevende editie van [Z]aan de Wandel, het jaarlijkse Zaanse wandelevenement in de strijd tegen borstkanker, zijn in volle gang. Dit keer zal het evenement plaatsvinden op 10 september 2017. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd unieke, nieuwe routes uit te stippelen. Het AFAS Trainingscomplex van AZ in Wijdewormer nieuwe Sportpark vormt de start- en finishlocatie.

Sinds de start van het wandelevenement in 2011 is er door 14.000 wandelaars, die met z’n allen al meer dan 140.000 [Z]aan de Wandel-kilometers hebben afgelegd, een totaalbedrag van € 341.000 bijeen gelopen voor onderzoek naar borstkanker. Met deze opbrengst zijn onderzoeksprojecten van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) ondersteund en heeft het Zaans Medisch Centrum/Esperanz de zorg aan borstkankerpatiënten verder kunnen optimaliseren.

Zaan de wandel deelneemsters - foto Bart Homburg.Stichting [Z]aan de Wandel heeft samen met de vijf organiserende Zaanse Rotary Clubs de ambitie om tijdens de zevende editie weer een record aantal deelnemers aan de start te laten verschijnen. De volledige opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar en preventie en behandeling van borstkanker door het AVL en een te realiseren inloophuis voor (borst-)kankerpatiënten in de Zaanstreek, onder andere in samenwerking met het ZMC/Esperanz.

[Z]aan de Wandel is een laagdrempelig evenement voor iedereen: jong, oud, super sportief of minder getraind. Plezier en gezelligheid staan voorop deze dag. Er zijn voor deze zevende editie prachtige routes uitgezet over 5, 10, 15 en 25 kilometer. De tocht voert de deelnemers deze editie onder meer langs de Jagersplas en door Wijdewormer. De organisatie hoopt dat zoveel mogelijk mensen hun beste beentje voor zetten op deze dag. Op het AFAS Trainingscomplex van AZ zullen er de gehele dag voor zowel deelnemers als supporters diverse activiteiten georganiseerd worden.

Inmiddels is de inschrijving geopend. Individuele lopers kunnen zich inschrijven via de website www.zaandewandel.nl. Bedrijventeams kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@zaandewandel.nl. [Z]aan de Wandel heeft ook een Facebookpagina waarop het laatste nieuws gevolgd kan worden.

 

Sociaal:
Open splash