« terug naar advertorials

Saen Rollertrophy 2018 belooft mooi evenement te worden

05-04-2018 - Door: Cayleigh Meyn

posterVan 6 tot en met 8 april wordt de 7e editie van de Saen Rollertrophy georganiseerd door de Zaanse Roller Club Pauwin in Sporthal de Struijck te Zaandam. Meer dan 100 kunstrolschaatsers vanuit Nederland, Duitsland, België, Spanje, Italië, Engeland en dit jaar voor het eerst uit Egypte doen mee aan deze internationale kunstrolschaatswedstrijd.

Elk jaar krijgt deze internationale kunstrolschaatswedstrijd meer bekendheid in het buitenland en melden zich ook steeds meer deelnemers aan. Dit jaar mag de Zaanse Roller Club Pauwin zelfs een kunstrolschaatsclub uit Egypte verwelkomen. “Een hele eer om deze club van ver buiten Europa te mogen verwelkomen, aldus de enthousiaste organisatie”. Naast nieuwe kunstrolschaatsers te verwelkomen komen er jaarlijks ook kunstrolschaatsers terug. Wat leuk om te zien is. Het evenement heeft in het verleden al veel Europese en Wereldkampioenen mogen verwelkomen, ook dit jaar is het niveau hoog.

10 leden van de Zaanse Roller Club Pauwin doen aan deze wedstrijd mee en zijn zich al vol aan het voorbereiden. Bij het Vrijrijden zijn Daisy de Wildt (8) en Luna vd Werff (8) een van de jongste deelnemers van de wedstrijd in de klasse PreMini. Nova Abbink (10) komt uit in de klasse Mini. Voor het Vrijrijden en Figuren rijden Ayla Brasz (11) en Claudia Keyner (12) in de klasse Espoir. Nina Vermaat (13) en Katharina Keyner (14) rijden in de klasse Cadet en in de klasse Senioren Figuren rijden Judith Pietersma (22), Charissa Burgers (24) en Cayleigh Meijn (25).

De Saen Rollertrophy 2018 gaat vrijdag 6 april van start om 07.45 met trainingen. De wedstrijd start om 18.00. Op zaterdag zal de officiële openingsceremonie om 11.15 starten, waar alle deelnemers welkom worden geheten door wethouder Jeroen Olthof. Daarna zullen de eerste küren verreden worden. Op zondag zal om 17.00 de prijzen worden uitgereikt en de sluitingsceremonie plaatsvinden.

Het is dan ook zeker de moeite waard om te komen kijken bij deze internationale wedstrijd. Waar elegantie, kracht, muziek en spanning tezamen komt. Sporthal de Struijck is gelegen aan de Prof. Struyckenstraat 19 te Zaandam. De entree voor kinderen tot 12 jaar is gratis.

Daarboven betaalt iedereen 3 euro voor de vrijdag en 5 euro voor de zaterdag/zondag. Voor meer informatie www.zrcpauwin.nl of via de Facebookpagina: Saen Rollertrophy 2018.

Sociaal:
Open splash