« terug naar rugby

Halve finale beker voor de Rugbyers van Zaandijk

12-04-2018 - Door: Mart Kat
Zaandijk Rugby- R.C. Spakenburg 21-12

Zaandijk Rugby - foto Peter Seijmour.Op een mooie vrijdagavond onder het kunstlicht van het Jagersveld ,heeft Zaandijk Rugby zich na een spannende wedstrijd tegen R.C. Spakenburg weten te plaatsen voor de halve finale van de Beker competitie.

De beide rugby teams maakten er voor het talrijke publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd van.Verliezen was geen optie en dat bleek uit de verbetenheid waarmee gestreden werd. Dat zowel Spakenburg als Zaandijk Rugby subtop teams zijn in de 3e klasse was aan het wedstrijd beeld te zien.Er ontstond nauwelijks ruimte voor effectieve aanvallen omdat er verdedigend niet veel fouten gemaakt werden.Het waren de Zaandijkers die na een snelle uitbraak van Niels Leungen er 5-0 van maakten. Koen Schoen schoot de conversie raak 7-0.

Zaandijk rook dat er wat te halen viel en in de 25e minuut was het wederom het duo Leungen en Schoen die de stand op 14-0 brachten. Zoals dit hele seizoen ,deed de Zaandijk defensie het uitstekend. Scherp tackelend en Spakenburg geen ruimte biedend werd de pauze gehaald met de stand van 14-0.

Na de rust hetzelfde spelbeeld,waarbij Spakenburg duidelijk geen trek had in een verlies partij. De Spakenburgse mouwen gingen nog eens flink omhoog en Zaandijk moest alle zeilen bijzetten om tegentreffers te voorkomen. Plotseling kon Zaandijk even onder de druk vandaan komen en wederom waren het Niels Leungen en Koen Schoen die beiden voor hun hattrick konden gaan. 21-0.

De Zaandijkers werden nog meer teruggedrongen en Spakenburg kon verdiend de stand 21-12 brengen. Verder lieten de taaie Zaandijk Rugbyers het niet komen. Een zwaar bevochten overwinning was hun deel,verdiend en met hoopvol spel voor de halve finale.

De tegenstander zal dan Eindhoven,Rams of AAC 2 zijn.Niet onvermeld mag blijven dat referee Andrew Gready een prima wedstrijd floot en niet voor niets uit Groningen was gekomen om deze wedstrijd te leiden, en weer terug moest omdat zijn schoonmoeder jarig was.Een puike instelling van deze referee om voor een bekerwedstrijd 400 km te gaan rijden.De Zaandijk overwinning werd na afloop tot in de kleine uurtjes gevierd met een Karaoke party !!!!

 

Sociaal:
Open splash