« terug naar rugby

Nu ook Haka Rugby Kamp in Nederland

05-02-2018 - Door: Troy Nathan

flyerHet Haka Rugby Kamp dat door professionele rugbyspelers uit Nieuw Zeeland ( de Haka Rugby Global-organisatie) in meer dan 22 landen wordt georganiseerd, komt nu ook naar Nederland.

Zaandijk Rugby stelt haar locatie beschikbaar voor dit driedaagse kamp dat op 30 april, 1 en 2 mei 2018 zal plaatsvinden op sportpark Jagersveld in Zaandam. Het kamp is bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot en met 18 jaar. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op www.hakarugbyglobal.com/holland 

Jongens en Meisjes van 6 tot en met 18 jaar leren de tradities en cultuur die bij de wereldberoemde Haka hoort, terwijl ze gecoacht worden door professionele rugbyspelers en voormalige sterren van de machtige New Zealand All Blacks. Alle coaches hebben gespeeld op het hoogste rugbyniveau over de hele wereld.

Het kamp start met een “Powhiri” (traditionele Maori welkomstceremonie) waarbij zowel de ouders als de kinderen verwelkomd worden. Gedurende het kamp leren de kinderen de Haka, Waiata, Karakia (liederen) en Maori protocollen. Op de laatste dag nemen ze deel aan een toernooi en zullen ze een “Powhiri” voor hun ouders en familie opvoeren voordat ze gaan genieten van Kai (diner).

“Onze ervaring met eerdere kampen laat zien dat ouders zeer verrast zijn door de reactie van hun kinderen. Ze leren discipline en respect zoals nooit tevoren en zien dat hun kinderen in korte tijd gegroeid zijn.” legt Troy Nathan uit, medeoprichter en professioneel Rugby Speler bij Haka Rugby Global. “Kinderen met gedragsproblemen hebben de neiging zich beter gemanierd te gedragen en hun ouders waarderen de positieve invloed die het uitvoeren van de Haka en Waiata in een teamgeoriënteerde omgeving op hun kinderen hebben. Onze visie is om rugby en de Maori cultuur te gebruiken om toekomstige wereldleiders te ontwikkelen, we willen niet alleen rugbyspelers ontwikkelen, we willen ze helpen groeien in jonge mensen.”

Haka Rugby Kamp zorgt voor een rugby ervaring die de basis rugbyvaardigheden van de spelers vergroten en een aanvulling en versterking zijn van hun reguliere teamtraining in een positieve en plezierige omgeving. Spelers leren of verbeteren fundamentele vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in rugby, met een grote focus op tackletechniek en teamspel. Dit kamp is nuttig voor elk kind dat teamsporten beoefent.

De coaching zal zich focussen op:
- Balbehandeling
- Oog-hand-coördinatie
- Balans en ruimtelijk bewustzijn
- Sportiviteit
- Snelheid, fitheid en kracht
- Veilige tackle technieken
- Ruck verdediging
- Op de bal tackelen en post-tackle

Voeding en gezonde voedingskeuze, kracht- en conditietraining en blessure preventie zal worden behandeld, net zoals sprint en crosstraining. De lunch en snacks zullen worden verzorgd en er staat een H2O hydration station klaar. Deelnemers met specifieke dieetwensen of allergieën zullen worden voorzien van een aangepast menu.

Alle deelnemers zullen een kledingset ontvangen, bestaande uit een HRG trainingsshirt en HRG trainingsshorts van Mizuno.

Voor registratie en informatie over het kamp ga naar www.hakarugbyglobal.com/holland

Sociaal:
Open splash