« terug naar rugby

Rugbyers van Zaandijk wroeten zich langs Waterland 29-12

15-01-2018 - Door: Mart Kat

Zaandijk Rugby - foto Peter SeijmourAls de referee de beste man van het veld is,zegt dat genoeg over de kwaliteit van de wedstrijd en het spel van de beide teams.Michael Assman was, zonder echt op te vallen, wel de man die verreweg de minste fouten maakte.En daarmee bleef hij in kwaliteit ver verheven boven de spelers.

Of de mededeling dat Waterland met 13 spelers aantrad de Zaandijkers verlamde zal nooit duidelijk worden,maar de Zaandijkers begonnen de wedstrijd slap en maakten veel te veel fouten.In de eerste 20 minuten waren de 13 Purmerenders bepaald niet de mindere van de 15 Zaandijkers.Het was de sterke Dani al Kurdi die in de 21e minuut doorbrak en de 5-0 op het sorebord bracht.Anthony Oversteyns benutte de conversie 7-0.

Dit had met 2 man meer in het veld een mooi begin voor de Zaandijkers moeten zijn.Maar binnen 3 minuten was het Waterland dat tegen scoorde en de stand op 7-7 bracht. Kenneth Peperkamp bracht de stand snel daarna met een mooie doorbraak op 12-7,de conversie ging tegen de paal.

Na een half uur spelen was het Thierry Ruts die de stand op 17-7 wist te brengen,en captain Jorrit de Boer wist vlak voor de rust door te breken en bracht daarmee de stand op 22-7. Beide conversies waren iets te moeilijk ,waarmee dit ook de ruststand was.
Langs de lijn dachten de toeschouwers dat de score wel snel verder uitgebouwd zou worden.

Maar niets van dat al.Een dikke pluim voor de Waterlanders die lieten zien met een tomeloze inzet ,en lekkere uitbraken geen zin te hebben in een afdroog partij.Uit niets bleek dat ze met 2 man minder speelden.Ze drukten verdiend de eerste try na de pauze 22-12.
De Zaandijkers volharden in slordig spel en hadden de grootste moeite elkaar eens goed te vinden.En als dat al eens lukte dat werd de bal veelvuldig naar voren gespeeld of,nog erger, lieten ze het ovaal direct weer vallen.Midden in de 2e helft lukte het Niels Leungen om zich aan de wroet partij te ontworstelen ,en op snelheid kon hij de laatste try van de wedstrijd drukken.Anthony Oversteyns prikte de conversie raak ,waardoor de eindstand op 29-12 kwam.

Complimenten voor Waterland dat zich niet zo maar gewonnen gaf.Desondanks bleven de 5 punten op het Jagersveld voor de Zaandijk Rugbyers, die hiermee in het spoor van koploper ’t Gooi blijven.Trainer van Trigt mag deze week de puntjes op de i zetten zodat er volgende week in Schagen tegen Rush een scherp Zaandijk Rugbyteam aan de start staat.

Sociaal:
Open splash